Ik ben Vivian Steele-Bartels (BIGnr. 39055659704) en een psychosomatisch fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met langdurige onverklaarde lichamelijke klachten. Ik leg mij er op toe mensen te helpen om hun nieuwe patronen te creëren, persoonlijke grenzen te ontdekken, om in hun natuurlijke balans te komen en hun leven te verbeteren. Het is een ontdekkingsreis die ik bij elke cliënt weer bijzonder vind.

Ik ben elke dag dankbaar voor mijn werk.

      

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik de psychologie van de mens altijd interessant gevonden. Door verschillende cursussen en boeken te lezen is mijn interesse in de relatie tussen de psychen en gegroeid. Uiteindelijk heb ik mijn master in de psychosomatische fysiotherapie in 2013 afgerond. Wat deze specialisatie bijzonder maakt is de relatie tussen de psyche en het lichaam (soma). Ik vind het elke keer weer een uitdaging om de redenen te vinden waarom iemand uit balans is geraakt en hem vervolgens te helpen om weer in balans te komen. In de vele informatie dat ik krijg is het een uitdaging om de rode draad te vinden en de linken te leggen om zo meer duidelijkheid te krijgen in het ontstaan van de klacht.

 

Als jij psychosomatische klachten hebt kan je het gevoel hebben dat je jezelf niet bent en dat je de controle over jou eigen lichaam kwijt bent. Het kan ook zijn dat jij bij verschillende hulpverleners bent geweest en te horen hebt gekregen dat je ermee moet leren leven. Ik geloof dat er altijd een verklaring is voor de klachten die je ervaart. Het is namelijk een signaal van je lichaam die je iets probeert te vertellen dat er iets uit balans is. 

 

'Ik geloof dat er altijd een verklaring is voor de klachten die je ervaart. Het is namelijk een signaal van je lichaam die je iets probeert te vertellen.'

 

 

Na 17 jaar in de eerstelijns zorg te hebben gewerkt was ik op zoek naar een andere manier van zorg verlenen. Ik wil het kunnen doen op een manier waarbij jij als cliënt de aandacht krijgt die je verdient. Ik vind het belangrijk dat er ruimte moet zijn om naar jou verhaal te luisteren. Een open en eerlijk contact geven je het gevoel dat jij er niet alleen voor staat. Met de bouw van ons nieuwe woning is er een apart gebouw naast de woning wat uiteindelijk de praktijk gaat worden. Er is nu nog een tijdelijke ruimte in mijn woning gecreëerd wat prima voldoet als praktijkruimte voor psychosomatische fysiotherapie.

 

 

 

De naam Forrest Fysio is tot stand gekomen omdat mijn praktijk vlak bij het Kathedralenbos ligt en in de naam zit in het Engels voor rust (For rest). Dit is wat ik iedereen gun. Persoonlijk houdt ik veel van de natuur en in het bijzonder van bomen. Ze stralen kracht en zelfvertrouwen uit.