Ik ben Vivian Steele en een psychosomatisch fysiotherapeut die therapie aanbied voor mensen met chronisch pijn, stress en spanningsklachten. Ik leg mij er op toe mensen te helpen om hun nieuwe patronen te creëren, persoonlijke grenzen te ontdekken, om in hun natuurlijke balans te komen en hun leven te verbeteren. Het is een ontdekkingsreis die ik bij elke cliënt weer bijzonder vind.

Ik ben elke dag dankbaar voor mijn werk.

      

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik de psychologie van de mens altijd interessant gevonden. Door verschillende cursussen en boeken te lezen is mijn interesse in de relatie tussen de psychen en gegroeid. Uiteindelijk heb ik mijn master in de psychosomatische fysiotherapie in 2013 afgerond. Wat deze specialisatie bijzonder maakt is de relatie tussen de psyche en het lichaam (soma); het biopsychosociaal model. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om de redenen te vinden waarom iemand uit balans is geraakt en hem vervolgens te helpen om weer in balans te komen. In de vele informatie dat ik krijg is het een uitdaging om de rode draad te vinden en de linken te leggen om zo meer duidelijkheid te krijgen in het ontstaan van de klacht.

Bij psychosomatische klachten heb je vaak het gevoel dat je jezelf niet bent en dat je de controle over je eigen lichaam kwijt bent. Het kan ook zijn dat je bij verschillende hulpverleners bent geweest en te horen hebt gekregen dat je ermee moet leren leven. Ik geloof dat er altijd een verklaring is voor de klachten die je ervaart. Het is namelijk een signaal van je lichaam die je iets probeert te vertellen dat er iets uit balans is.

 

Na 17 jaar in de eerstelijns zorg te hebben gewerkt was ik op zoek naar een andere manier van zorg verlenen. Ik wilde het kunnen doen op een manier waar ik mij goed bij voel en waarbij de cliënt de aandacht krijgt die hij/zij verdient. Ik vind het belangrijk dat er ruimte moet zijn om naar je verhaal te luisteren. En een open en eerlijk contact met het gevoel dat je er niet meer alleen voor staat. Met de bouw van ons nieuwe huis heb ik een apart gebouw naast mijn huis wat uiteindelijk mijn praktijk gaat worden. Heb nu nog een tijdelijke locatie in mijn woning gerealiseerd wat prima voldoet als praktijkruimte voor psychosomatisch fysiotherapie.


De naam Forrest Fysio is tot stand gekomen omdat mijn praktijk vlak bij het Kathedralenbos ligt en in de naam zit in het Engels voor rust (For rest). Dit is wat ik iedereen gun. Persoonlijk houdt ik veel van de natuur en in het bijzonder van bomen. Ze stralen kracht en zelfvertrouwen uit.