Behandeling

Elk persoon is uniek en vraagt dus ook om een persoonlijk afgestemde behandeling. Een behandeling kan o.a. bestaan uit psycho/pijn educatie, persoonlijke coaching, ontspanningsoefening (o.a. mindfulness), myofasciale technieken en oefeningen, trainingstherapie (belastbaarheid vergroten) en voedingsadviezen. De een heeft meer persoonlijke begeleiding nodig dan de ander.  Samen gaan we werken aan jou natuurlijke balans om je klachten te verhelpen. De domeinen die belangrijk zijn om in een natuurlijkbalans te komen, zijn juiste mindset, bewegen, ontspanning, slapen en voeding. Kortom er zal een verandering plaats vinden in jou leefstijl. Na de intake worden er zo nodig behandelingen ingepland. Dit kunnen behandelingen in de praktijk of coaching via online consult zijn. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en hieronder worden een paar van de belangrijkste onderwerpen die behandeld worden kort uitgelicht.

 

Mindset

Om te kunnen gaan werken aan jou natuurlijke balans van je lichaam en je brein heb je de juiste mindset nodig. Dit houdt o.a. in dat het goed is om te begrijpen wat er in je brein en lichaam gebeurt waardoor je klachten krijgt. Door meer inzicht te hebben, begrijp je wat er nodig is om de klachten  te verhelpen. 

 

 

Ontspanning

We leven in een drukke maatschappij en vergeten vaak om met enige regelmaat te ontspannen. In de praktijk wordt er o.a. gebruik gemaakt van mindfulness. Mindfulness is een techniek om meer in het Nu te leren zijn. We zijn vaak geneigd om met onze gedachtes naar het verleden of naar de toekomst te gaan. Jezelf in het nu zetten creëert rust.

 

bewegen

Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Eerst zullen de oefeningen bestaan om soepelheid te vergroten. Meer 'ruimte' creëren. Bij klachten vermindering is het nodig om je sterker en dus weerbaarder te maken voor dingen die jij graag wil doen. De oefeningen die je thuis zelf kan doen worden zo functioneel en praktisch uitvoerbaar mogelijk meegegeven. Bij het trainen op de praktijk kunnen we ook de natuur in gaan. Bij de praktijk ligt vlakbij Het Kathedralenbos.

 

myofasciaal

Spierspanning dat door een samenloop van omstandigheden is ontstaan kan moeilijk los komen. Dit is ook de reden dat er vaak gebruik gemaakt wordt van verschillende fasciale technieken en oefeningen. In deze technieken en oefeningen wordt het lichaam als een geheel gezien. Het doel is om het lichaam weer in balans te laten bewegen, maar tevens het lichaamsbewustwording te vergroten.