Intake

 

In dit eerste gesprek wordt er naar jou verhaal geluisterd en wij vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt. Dit gebeurd op een ontspannen en respectvolle manier.

In de praktijk worden mensen met chronisch pijn, stress of spanningsklachten gezien door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in psychosomatisch klachten. Binnen de psychosomatiek kijken we op een holistische manier naar de klachten. Dit houd in dat we geïnteresseerd zijn naar de lichamelijke klacht, je gedachtes, emoties, gedrag en je sociaal leven. Al deze factoren hebben invloed op jou lichaam en psychen. Met als gevolg een dat je uit balans bent geraakt. Het doel van dit eerste gesprek is dat er voor jou duidelijkheid komt welke factoren er allemaal invloed hebben gehad, waardoor je uit balans bent geraakt en tevens wat er nodig is om weer in balans te komen en te blijven. Er wordt tevens al een start gemaakt met de behandeling. Na aanleiding van dit gesprek wordt er een brief met de meest relevante informatie geschreven. Dit wordt naar jou en eventueel de verwijzer gestuurd. 

 

 

"Vaak zijn mensen al bij verschillende behandelaars geweest op zoek naar dé behandeling voor hun lichamelijke en/of psychische klachten."