De redenen van mensen met chronisch pijn, stress of spanningsklachten die naar de psychosomatisch fysiotherapeut brengen kunnen heel verschillend zijn. We beginnen met een gesprek waarin we doelen en verwachtingen helder maken. Zo kun jij bepalen of we een goede match zijn. 

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Misschien heb je het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen, of zorgt iets voor pijn en stress. Wat je probleem ook is, we kunnen een op maat gemaakte psychosomatisch fysiotherapeutische benadering samenstellen om je te helpen om jou persoonlijke doel(en) te bereiken.

 

 

 

 

In 4 stappen werken we aan jou persoonlijke doel(en):

 

Stap 1 De klachten in kaart brengen

Het creëren van inzicht in de klachten zodat je begrijpt wat er aan de hand is een essentiële stap.

 

Stap 2 Letterlijk en figuurlijk ruimte creëren 

Door gebruik te maken van bepaalde behandeltechnieken en oefeningen creëren we meer vrijheid van bewegen en meer ontspannen gevoel.

 

Stap 3 Weerbaarheid vergroten

Oefeningen worden intensiever en het creëren van nieuwe gewoontes.

Je bent voldoende weerbaar als je jou dagelijks leven aan kan zonder dat je heftig uit balans raakt. 

 

Stap 4 Behoud van behaalde resultaten 

Bij het behouden van je resultaten heb je de controle over je eigen lichaam. Hierna heb je geen behandelingen meer nodig.

 

Deze stappen worden genomen tijdens een intake en door behandeling in de praktijk. Een behandeling kan ook plaats vinden in het nabij gelegen Kathedralenbos. Er is tevens ook begeleiding mogelijk via skype, Messenger of Facetime. Er worden tijdens de behandeling opdrachten meegegeven om te oefenen. Echter worden deze opdrachten voor jou zo praktisch en haalbaar mogelijk gemaakt.